Back-up instellen

Beter te vaak dan te weinig.

Back-up instellen

Om problemen met data verlies te voorkomen is het belangrijk om regelmatig een back-up te maken van je bestanden. Je zorgt er dan voor dat alle data op meer dan 1 plek staat waardoor je op een andere locatie terug kunt vallen bij uitval. 

Er zijn verschillende manieren om automatisch back-ups te maken, wij helpen je met het instellen van alle soorten maar bij uitstek de hieronder genoemde mogelijkheden.

Extern

Een back-up maken op een externe schijf is een van de meest gebruikte opties. De voordelen hiervan zijn dat je je data altijd in eigen beheer hebt en je de externe schijf mee kunt nemen naar andere locaties om je bestanden hier te kunnen gebruiken. 

Het nadeel is dat een externe schijf ook defect kan gaan door val- of stootschade. Hoewel dit dus een goede manier is van back-uppen moet je ook rekening houden met mogelijke uitval van de schijf.

Intern

Uiteraard kan je ook een back-up maken op de computer zelf, belangrijke bestanden kun je op twee plekken opslaan om per ongeluk verwijderen te voorkomen, maar als de schijf er mee stopt kom je nog niet ver. 

Veel computers hebben twee of meer schijven in de computer, je kunt er dan voor kiezen om je data op beide schijven te plaatsen zodat je een makkelijke en snelle backup hebt.

Online

Een laatste optie is om je back-up online te maken. Je kunt voor een klein bedrag per maand online opslag huren bij partijen zoals Dropbox, Google Drive, STACK, etc. Je kan dan al je bestanden hier naartoe uploaden waardoor je zeker weet dat ze altijd veilig zijn.

Een groot voordeel hiervan is dat je overal, waar je een internetverbinding hebt, bij je bestanden kunt. Dus ook met je smartphone of tablet kun je even snel iets opzoeken.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?