Opschonen

Weg met die rommel.

computer opschonen

Ook al let je heel goed op met wat je installeert, download en op andere manieren binnen haalt, over de jaren heen bouwt je computer toch een hoop ongewenste bestanden op. 

Niet alleen resten die achterblijven na het installeren of verwijderen van programma’s blijven achter, maar ook ongewenste malware en spyware die zonder dat je het doorhebt mee geinstalleerd worden. Op den duur wordt je computer hier langzamer van en kan het lonen om alles eens flink op te ruimen.

Installatie bestanden

Als je een programma wilt installeren moet je vaak eerst de setup bestanden downloaden. Na de installatie werkt het programma naar behoren maar denk je er vaak niet aan om die installatie bestanden weer te verwijderen. 

Na verloop van tijd staat je download map helemaal vol met bestanden waar je niets meer aan hebt, zonde van de opslag ruimte die dit inneemt!

Malware en spyware

Tijdens de installatie van programma’s moet je goed opletten met wat er nu precies geinstalleerd wordt. Vergeet je een vinkje aan- of uit te zetten dan heb je voor je het week extra ongewenste software op je computer staan. 

Niet altijd zijn dit kwaadaardige programma’s maar bevoordelijk is het niet. Al deze extra programma’s die meedraaien nemen ruimte en rekenkracht in gebruik waardoor je computer langzamer wordt.

Rest bestanden

Wanneer je een programma langere tijd niet gebruikt hebt kun je er voor kiezen om deze van je computer te verwijderen. Via het instellingen menu kun je het programma uit de lijst met geinstalleerde software verwijderen, het programma is dan verdwenen. 

Echter blijven er hierna nog wel een hoop bestanden achter. In de Windows installatie blijven een hoop mappen, bestanden en documenten achter zonder dat je het doorhebt. 

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?