Computer upgrade

Een tweede leven.

Computer upgraden

Een computer gaat vaak jaren mee, maar in de loop van de jaren wordt hij wel een stuk langzamer of heeft hij moeite om alle nieuwe softwareeisen bij te houden. Gelukkig hoef je dan niet gelijk een nieuwe computer te kopen maar zijn er ook een aantal opties om je huidige computer te upgraden.

De meeste upgrades zijn relatief eenvoudig maar zijn wel effectief. Een aantal van de meest voorkomende upgrades leggen wij hieronder uit. Uiteraard kan elk compnent van een computer vebeterd worden maar dit zijn de meest kosten-effectie upgrades.

SSD Upgrade

Een SSD is de vervanger van de traditionele harde schijf en is het beste te vergelijken met een soort grote USB stick. Waarbij een harde schijf nog gebruik maakt van draaiende onderdelen doet een SSD dit niet waardoor deze in de praktijk tot wel 40x sneller kunnen zijn.

Iedere computer is geschikt voor deze upgrade en je computer zal hiermee sneller aan voelen dan toen je hem nieuw kocht. Bij de upgrade kunnen al je bestanden overgezet worden waardoor alles bij het vertrouwde blijft.

RAM Upgrade

Al je bestanden staan opgeslagen op je harde schijf of SSD, maar zodra je een programma opent zet de computer de bestanden die hij snel of vaak nodig heeft in het RAM geheugen, dit is namelijk aanzienlijk sneller in gebruik.

Hoe meer programma’s je tegelijk gebruikt, hoe meer RAM geheugen nodig is. Als je RAM geheugen maximaal benut wordt loopt de snelheid terug. Het vergroten van het totale RAM geheugen zorgt er dus voor dat je meer tegelijk kunt doen met je computer.

CPU Upgrade

CPU staat voor Central Processing Unit, oftewel je processor. De CPU is het hart van je computer en verwerkt alle aanvragen die je doet. Hoe sneller deze kan werken, hoe sneller je computer is. 

Hoewel de verschillende generaties elkaar snel opvolgen, is het vaak ook mogelijk om binnen dezelfde generatie processoren een snellere variant te nemen. Zo kun je dus een stukje hardware upgraden zonder dat je de rest van je computer ook moet vervangen. 

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?