Gecrashte schijf

Een klein beetje paniek.

Gecrashte schijf

Of het nu om de harde schijf van je computer gaat of om een externe harde schijf/NAS, harde schijven hebben geen eeuwige levensduur. Omdat ze gebruik maken van bewegende delen kan er na verloop van tijd fysieke schade optreden. 

Als de leesarm het begeeft of de data dragers bekrast raken, kan de schijf jouw data niet meer uit volledig uitlezen. Windows zal dan aangeven dat het bestand beschadigd is en zal het niet meer kunnen openen. 

Gelukkig zijn er manieren om te proberen dit te herstellen.

Recovery Software

Door middel van speciale recovery software kunnen wij proberen om de beschadigde bestanden te herstellen. Deze software probeert de beschadigingen te herstellen door te kijken naar een patroon in de bits van de bestanden. Door middel van dit patroon kan de software de beschadigde bits opnieuw toevoegen waardoor het bestand hersteld moet zijn. 

Bij foto’s leidt dit meestal tot een verlaging in de kwaliteit van de foto maar je hebt op deze manier wel je bestanden terug.

Hardware 

Als een harde schijf fysiek beschadigd is, door bijvoorbeeld een val, en de leesarm niet meer werkt. Kan er geprobeerd worden om deze te vervangen. 

Er zal dan een onderdeel uit een correct werkende schijf (met extact hetzelfde type) overgezet moeten worden. Hierna zal de schijf weer naar behoren functioneren.

Complete recovery

Als beide opties geen resultaat geboden hebben of de schijf, bijvoorbeeld door waterschade of brandschade, te erg beschadigd is. Dan kunnen wij de harde schijf doorsturen naar een partner met een speciaal lab. 

In dit lab worden harde schijven tot in de kleinste details bekeken en hersteld. Hoewel dit een grote kans van slagen heeft, hangt hier wel een behoorlijk prijskaartje aan vast.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?