Gehackt

Niets met woensdag gehaktdag te maken.

Gehackt

Ben je slachtoffer geworden van een groot beveiligingslek of een doelgerichte hackpoging? Dan is het wijsheid om je computer eerst goed na te laten kijken voordat je er weer mee aan de slag gaat, zeker als het gaat om ransomware of andere virussen waarbij de hacker geld eist om je computer vrij te geven. 

In 99,9% van de gevallen is het niet nodig om deze dwangsom te betalen! Het is mogelijk om het virus te verwijderen of te omzeilen waardoor je je computer gewoon weer kunt gebruiken. Wij helpen je hierbij!

Ransomware

Een van de meest voorkomende, en tevens vervelende, virussen is ransomware. Dit virus vergrendelt alle bestanden op je computer en hernoemt ze naar een onbekende format. Je kunt dus niets meer openen of doen. 

Volgens het bericht moet je bitcoins overmaken naar de hacker waarna je de sleutel krijgt om alles te ontgrendelen. Zodra je ziet dat bestanden hernoemt worden, trek gelijk de internetkabel uit je computer. Hiermee voorkom je ergere problemen. Neem dan contact op met ons zodat wij je kunnen helpen met het veilig stellen van je data.

Politievirus

Hoewel het Politievirus niet veel meer voorkomt, zijn er talloze andere variaties in omloop. Zodra je je computer opstart krijg je een melding te zien dat je computer vergrendelt is en je een bedrag over moet maken om je computer vrij te geven. Verder kun je helemaal niets met je computer.

Dit is ook een simpel virus en kan zonder al te veel problemen verwijderd worden. Dit virus heeft normaal gesproken geen gevolgen voor de bestanden op je computer.

Wat te doen?

Als je er achter komt dat je een virus binnen gehaald hebt kun je eigenlijk alleen nog maar proberen de schade te beperken. Verbreek alle internetverbindingen, probeer een virusscanner te draaien (geen snelle scan maar volledige scan) en laat je computer nakijken. 

Wanneer wij een computer controleren geven wij deze pas vrij als we echt zeker zijn dat er helemaal niets meer aanwezig is op de computer.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?