Malware

Nee/nee sticker.

Malware

Malware is een subcategorie van virussen, hoewel ze over het algemeen weinig kwaad kunnen omdat ze niet zo schadelijk zijn, zijn ze des te vervelender. Malware zorgt ervoor dat je random reclame te zien krijgt op je computer, dat je startpagina veranderd wordt, je zoekmachine wordt omgeleid naar een andere pagina, etc..

Reden genoeg dus om de malware goed aan te pakken en er voor te zorgen dat je computer weer helemaal clean is!

Symptomen

Malware komt vaak mee met downloads of wordt tijdens de installatie van een programma meegeinstalleerd zonder dat je het door hebt. Pas als je ineens overal reclame ziet of in plaats van Google resultaten op Ask.com voorbij ziet komen ga je realiseren dat er iets aan de hand is. 

Je kunt het dan eigenlijk niet meer voorkomen maar gelukkig is de oplossing eenvoudig.

Oplossing

Net als met virussen kun je je computer laten scannen door een virusscanner om malware op te sporen en te verwijderen. Omdat malware geen echt virus is kan het soms voorkomen dat deze niet opgepakt worden door de scanner.

In dat geval kun je MBAM MalwareBytes Anti Malware downloaden en installeren. Dit programma is echt specifiek gericht op het opsporen en verwijderen van malware.

Voorkomen

Helemaal voorkomen is lastig als het gaat om malware, maar je kunt wel extra aandacht besteden aan het voorkomen. Tijdens de installatie van allerlei software krijg je nog wel eens de vraag of een extra programma of een proefversie van iets geinstalleerd mogen worden.

Als dit geen onderdeel is van de software die je op dat moment aan het installeren bent doe je er verstandig aan om dit altijd te weigeren. Dit namelijk de nummer 1 manier waarop een computer besmet raakt met malware.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?