NAS Instellen

Alles in eigen beheer.

NAS instellen

Een NAS (Network Attached Storage) is een ideale oplossing om niet alleen al je bestanden veilig te stellen maar deze ook toegankelijk te maken voor alle apparaten in je thuisnetwerk.

Ideaal om bijvoorbeeld je vakantiefoto’s op te slaan en via een Smart TV te laten zien of om al je belangrijke documenten bij elkaar te hebben op 1 plek. Een plek die je overal met een internetverbinding kunt benaderen zodat je on-the-go je documenten op kunt vragen als het nodig is.

Aansluiten

De naam Network Attached Storage zegt het al, het is een opslag medium wat aan je netwerk gekoppeld is. Meestal staat een NAS dan ook in de meterkast en is deze met een internetkabel verbonden met je modem of binnenhuisinstallatie. 

Het is belangrijk dat je hiervoor een goede kabel gebruikt om de maximale snelheid te kunnen behalen.

Software

Iedere fabrikant levert ook zijn eigen softwaare mee voor je NAS. Dit is niet alleen om je NAS goed te kunnen gebruiken maar ook voor de beveiliging. Omdat je NAS met internet verbonden is kun je dus overal ter wereld je bestanden benaderen. 

Zorg er dus voor dat de software correct geinstalleerd is zodat eventuele kwaadwillenden niet zomaar bij jouw data kunnen komen.

Controle

Als je NAS aangesloten en de software geinstalleerd is, is het tijd om te gaan testen. Controleer op al je apparaten of je NAS ook daadwerkelijk te bereiken is. 

Via Windows of MacOS is het vaak nog nodig om je NAS als netwerkschijf aan te melden, hierna kun je hem als een soort USB stick benaderen. Voor mobiele apparaten heb je een app nodig waarmee je bij je bestanden kan. Stel deze in met een goed en veilig wachtwoord om problemen te voorkomen.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?