Opschonen

Even de bezem er doorheen!

opschonen

Het is vrij normaal dat een computer door de jaren heen wat langzamer wordt, nu hoeft dit niet altijd te betekenen dat er daadwerkelijk iets defect of versleten is in je computer. De kans is groot dat je een redelijke winst kunt behalen door je computer softwarematig eens flink op te schonen. 

Om problemen te voorkomen adviseren wij om minimaal 1 keer per jaar je computer na te laten kijken. Zo weet je zeker dat alles schoon blijft en je niet voor onverwachte problemen komt te staan.

Virussen en Malware

Een goed werken anti-virus programma houdt heel veel tegen, maar ook hier slippen er wel eens dingen door het net. Bijvoorbeeld wanneer je een programma installeert en je tijdens de installatie de vraag krijgt om extra software te installeren. 

Als je dit vinkje niet uit zet krijg je allerlei malware mee wat niet herkend wordt omdat je akkoord geeft voor de installatie. Denk bijvoorbeeld aan reclames, toolbars en andere dingen.

Restbestanden

Wanneer je een programma’s verwijdert van je computer is het programma niet meer bruikbaar, hij zal ook niet meer in de lijst met programma’s staan. Maar er zullen wel kleine configuratie bestanden, documenten en mappen achterblijven. 

Hoewel je deze niet direct ziet nemen ze wel ruimte in en in sommige gevallen blijven delen zelfs actief binnen je Windows installatie. Het is goed om deze resten te verwijderen zodat weg ook echt weg is.

Optimaliseren

Naast het opschonen valt er ook snelheid te behalen door bepaalde processen te optimaliseren. Zeker voor wat oudere computers kan dit flinke gevolgen hebben. 

Het is bijvoorbeeld niet nodig dat alles tegelijk opstart als je je computer aanzet, kunnen visuele animaties verminderd worden om alles vlotter aan te laten voelen en zijn er processen binnen Windows die je misschien niet nodig hebt maar wel constant op de achtergrond draaien.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?