Router instellen

De snelste route naar succes.

Router instellen

De modem die je ontvangen hebt van je ISP (Internet Service Provider) is niet alleen een modem maar heeft ook een ingebouwd router. Voor standaard gebruik zal deze router functie prima voldoen. Maar verwacht je iets meer van je netwerk dan de gemiddelde gebruiker? Dan kan het de moeite waard zijn om een eigen router aan te sluiten. 

Niet alleen heb je met een eigen router veel meer opties, je hebt ook nog eens alles in eigen beheer. Wel zo prettig toch?

Bridge mode

Als je met een eigen router aan de slag gaat is het belangrijk dat je via je ISP regelt dat hun modem in ‘Bridge Mode’ komt te staan. Hiermee wordt de router functie van het modem uitgeschakeld en blijven alleen telefonie en 1 UTP aansluiting functioneren. 

Op deze actieve poort sluit je dan je eigen router aan en kun je je eigen binnenhuisnetwerk gaan opbouwen. Staat je modem niet in ‘Bridge Mode’ dan ga je netwerkconflicten krijgen.

DHCP

Het eerdere genoemde netwerkconflict heeft te maken met de DHCP server. DHCP zorgt er voor dat ieder apparaat in je netwerk een uniek IP-adres toegewezen krijgt. Als er meerdere DHCP-servers actief zijn lopen deze IP-adressen door elkaar heen en krijg je instabiliteit of uitval van het internet. 

Omdat deze op het modem uitgeschakeld staat moet deze ingeschakeld zijn op je eigen router. Let er ook op dat mocht je WiFi boosters gebruiken, dat de DHCP op de boosters dan ook uit staat, je modem regelt immers al het verkeer.

Netwerk

Nu je modem en router correct ingesteld zijn kun je beginnen met de rest van het netwerk. Een router heeft normaliter 4 UTP aansluitingen achterop. Als je er voor kiest om een eigen router te gebruiken gaan we er van uit dat je alles graag goed op orde hebt en dus ook meer dan 4 apparaten bekabeld aan wilt sluiten.

Hiervoor zal er dan nog een netwerkswitch bij moeten komen, deze zijn te krijgen vanaf 4 poorten en gaan tot 48 poorten. Zo kun je naar hartelust je hele binnenhuisinstallatie voorzien van een snelle bekabelde verbinding.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?