TV werkt niet

Een dagje rust.

TV werkt niet

Zit je helemaal klaar voor die spannende film of wedstrijd maar doet je TV helemaal niks meer als je hem aanzet? Dan zijn er een aantal dingen die je zelf snel kunt controleren om mogelijk het probleem op te lossen. 

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of het probleem bij jou ligt of bij je provider. Controleer of je internet nog wel werkt, werkt dit ook niet dan kun je via de website van je provider controleren of er storing is. Niets bekend? Dan gaan we aan de slag met problemen binnenshuis.

Geen beeld

Geeft je TV helemaal geen beeld meer? Controleer dan eerst of de spanning nog actief is, zowel op het stopcontact als op de TV. Je kunt dit vaak herkennen aan een standby lampje op de TV.

Als er geen lampjes branden kan het zijn dat de stroomkabel of adapter los zit of defect is.

Geen zenders

Krijg je wel beeld te zien maar krijg je een foutmelding over zenders? Controleer de coax kabel die van de wandcontactdoos naar de TV gaat, zorg dat deze niet geknikt is en goed contact maakt aan beide kanten. 

Eventueel kan je hoofdaansluiting ook in de meterkast zitten, controleer hier ook of de kabels allemaal goed vast zitten. In het geval van een binnenhuisversterker dient er een lampje te branden.

Geen bron

Je TV kan ook een melding over bron of signaal aangeven. Als je een mediabox gebruikt om TV te kijken dan is het belangrijk dat beide apparaten aan staan en de HDMI kabel tussen deze apparaten goed vast zit. 

Met de source knop op de afstandbediening van je TV kun je tussen de verschillende bronnen wisselen. Controleer of je TV op de juiste bron staat.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?