Verwijderde bestanden

Oeps.

Verwijderde bestanden

Heb je per ongeluk een map met vakantiefoto’s verwijderd of een belangrijk document niet goed opgeslagen? Dan is er wellicht nog een mogelijkheid om het terug te halen. 

Belangrijk is dat je de computer zo min mogelijk gebruikt tot het terughalen geprobeerd is. Wanneer je je computer blijft gebruiken kan het zijn dat de data op je harde schijf overschreven wordt. Dit maakt het terughalen zeer moeilijk. 

Hieronder vindt je een aantal opties om je data terug te halen.

Back-up terugzetten

Wanneer je met regelmaat een back-up maakt van je computer worden je bestanden op een externe locatie opgeslagen. Zodoende kun je de back-up opnieuw inladen wanneer je per ongeluk wat verwijderd hebt. 

Meestal zal een back-up van een paar dagen, of langer, geleden zijn. Dus voordat je deze terugzet, controleer eerst of er geen andere bestanden bijgekomen zijn in de tussentijd die je moet bewaren. Stel deze dan ook veilig!

System restore

Windows systeemherstel doet over het algemeen niet heel veel met je data, tenzij je dit specifiek aangegeven hebt in de tool. Soms kan het echter de moeite waard zijn om het uit te voeren om te kijken of dit iets terughaalt.

Wanneer je een systeemherstelpunt gaat inladen krijg je een overzicht te zien van bestanden die aangepast zijn of worden. Als jouw gegevens hier tussen staan kun je het proberen.

Recovery

Als beide opties niet geholpen hebben kunnen wij je helpen met een recovery. Wij sluiten de harde schijf of SSD dan via een docking station aan op een computer met speciale software. Deze software controleert de hele datadrager op resten van verwijderde bestanden. 

Wanneer de bestanden voldoende intact zijn probeert het programma deze opnieuw op te bouwen. Dit is een soort laatsste redmiddel om (delen van) bestanden terug te halen.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?