Virus verwijderen

Opgeruimd staat netjes.

Virus verwijderen

Ook al is je antivirus up-to-date, ben je heel voorzichtig met waar je op klikt en wat je download, de kans bestaat altijd dat je vroeg of laat toch ergens een virus binnen haalt. 

Heel vervelend maar het gebeurd, belangrijk is dat je dan de juiste stappen volgt om eventuele schade te beperken en het virus zo snel mogelijk te verwijderen.

Verbinding verbreken

Zodra je door hebt dat er een virus actief is op je computer is het verstandig om gelijk de internetverbinding te verbreken. Dit voorkomt dat het virus ongewenst nog meer binnen kan halen op de achtergrond en in het geval van ransomware voorkomt dit dat je bestanden met een unieke sleutel vergrendeld worden.

Verbreek de WiFi verbinding en trek de internetkabel eruit, dit voorkomt ook dat het virus eventueel via je netwerk naar andere apparaten kan verspreiden.

Virus scan doen

Nu je computer losgekoppeld is van het internet kun je aan de slag met een virusscanner. Laat je antivirus een grondige en volledige scan doen, indien mogelijk ook aanvinken dat de rootkits meegescand moeten worden. 

Als het goed is moet je computer na deze scan weer schoon zijn, je antivirus zal uiteindelijk met een resultaat komen van wat er exact allemaal gevonden en verwijderd is.

Controle

Nu je computer weer helemaal schoon is, is het belangrijk dat we dit ook even goed testen. Kijk of je ergens nog restanten van het virus kunt vinden en of je bestanden nog toegankelijk zijn. 

Pas als je alles gecheckt hebt en zeker weet dat alles verwijderd is kun je je computer weer met het internet verbinden.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?