WiFi Boosters

Geef je netwerk een boost!

wifi boosters

Wanneer je problemen ervaart met het bereik of de snelheid van je WiFi netwerk is de meest gekozen oplossing om WiFi boosters te installeren. Hoewel deze zeker het gewenste resultaat kunnen bereiken is het belangrijk dat ze correct geinstalleerd worden. 

Mocht je tegen problemen aan lopen dan kun je de onderstaande informatie als richtlijn gebruiken. Kom je er alsnog niet helemaal uit? Schakel dan MM-ICT in, onze monteurs komen bij je langs om alles tot in de puntjes te verzorgen!

Stap 1 : Aansluiten

Allereerst moeten de WiFi boosters natuurlijk aangesloten worden. Voor het beste resultaat dienen de WiFi boosters altijd met een internet kabel verbonden te zijn met het modem.

De eerste booster sluit je direct aan op het modem, dit zal je hoofdbooster worden. Alle volgende WiFi boosters worden weer verbonden met de hoofdbooster. Het kan dus zijn dat je een netwerk switch nodig hebt om alles aan te kunnen sluiten, afhankelijk van het type WiFi booster dat je gekocht hebt.

Stap 2 : Instellen

Als alle WiFi boosters op de correcte wijze aangesloten zijn dan moeten ze nog ingesteld worden. Vaak doe je dit door middel van een app op je smartphone of tablet of door naar het IP-adres van de hoofdbooster te gaan via een computer. 

De twee belangrijkste punten zijn de bewerkingsmodus, deze moet altijd op “Access Point” modus staan en de DHCP moet uit staan als je modem niet in bridge modus staat. Ben je er niet zeker van in welke stand je modem staat? Als je modem in bridge modus staat zendt hij geen WiFi uit en werkte alleen de eerste UTP aansluiting.

Stap 3 : Controle

Nu alles correct aangesloten en ingesteld is kunnen we het netwerk gaan testen. Gebruik een speedtest app of website op je smartphone, tablet of laptop en loop door het hele huis om overal de snelheid te meten. 

Kom je overal boven de 50 mpbs uit? Dan weet je zeker dat je niet tegen problemen aan gaat lopen. Kom je onder de 50 mbps maar boven de 20 mbps uit? Dan kan het zijn dat je met zwaardere toepassingen soms wat langer moet wachten. Als je onder de 20 mbps uit komt is het niet voldoende en is het raadzaam om een van de WiFi boosters dichterbij te zetten.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?