Langzame WiFi

Voorkom frustraties.

langzame wifi

Een van de meest voorkomende problemen met een WiFi netwerk is de snelheid, hedendaagse modems en routers hebben een behoorlijk bereik waardoor je hele huis voorzien is van WiFi, maar de snelheid laat soms nog te wensen over. 

Om de haperingen en laadtijden voor eens en altijd goed op te lossen zijn er een aantal mogelijkheden. Dit zijn de beste manieren om de snelheid van je WiFi netwerk te verbeteren.

Frequentieband

WiFi kan grofweg onderverdeeld worden in twee frequentiebanden, 2.4 GHZ en 5.0 GHZ, beide met hun eigen voor- en nadelen. Waar een 2.4 GHZ golf verder reikt, kan deze minder data dragen. Je bereik is dus beter maar de snelheid wordt minder. 

5.0 GHZ daarintegen kan veel meer data dragen, echter is het bereik iets minder ver. Het kan dus lonen om te kijken of jouw apparaat wel met 5.0 GHZ verbonden is om de snelheid te verhogen.

Access Points

Ondanks dat jouw apparaat aangeeft voldoende bereik te hebben, zegt dit vrij weinig over de snelheid. Waar veel mensen denken dat maximaal aantal streepjes ook maximale snelheid is, is dit in de praktijk niet zo. 

Als je bereik goed is maar de snelheid tegenvalt, kan het lonen om een Access Point toe te voegen aan je netwerk. Hiermee maak je de afstand tussen jouw apparaat de bron kleiner wat de snelheid ten goede komt.

Interferentie

Een laatste aanpak is interferentie tegengaan. Metaal staat er om bekend WiFi golven te weerkaatsen, zit je dus in de buurt van een metalen constructie, heb je aluminium vloerisolatie of zit je direct naast een badkamer of keuken? Dan is de kans groot dat jouw WiFi hierdoor verstoord wordt.

Probeer deze plekken te vermijden als het gaat om een thuiswerkplek of andere belangrijke WiFi-verbindingen. Als het echt niet anders kan kun je beter met een kabel of Access Point aan de slag gaan.

“Eindelijk iemand die geduld heeft en de tijd neemt om mij alles uit te leggen. “

Ons ervaren team lost elk probleem voor je op en neemt de tijd om jou alles uit te leggen.

Woon je in de Bollenstreek? Wij zijn er voor je.

Vanuit ons hoofdkantoor in Noordwijk kunnen wij door de hele Bollenstreek snel op locatie zijn. Geen gedoe met het verslepen van je apparatuur dus.

Ander probleem en hulp op locatie nodig?

Ook voor andere IT problemen bieden wij een oplossing. Wij kijken graag wat wij voor je kunnen betekenen.

Neem contact op

Keurmeester

Geen zorgen, heldere prijzen voor hulp aan huis!

MM-ICT is ICT Waarborg gecertificeerd en mag hierdoor ook erkende keuringsrapporten uitreiken na een reparatie.

R

Transparante prijzen

R

Snel geholpen

R

Duidelijk advies

R

Nazorg en ondersteuning

Start chat
1
Stuur ons een bericht!
Welkom bij MM-ICT! Waarmee kunnen wij je helpen?